
Η Μάγια Τσόκλη ήταν καλεσμένη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου στο πλατό της εκπομπής "Στούντιο 4", με αφορμή τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ ¨Στους δρόμουν των Ελλήνων" που παρουσιάζει στην ΕΡΤ.
Η γνωστή δημοσιογράφος παραχώρησε συνέντευξη στους παρουσιαστές της κρατικής τηλεόρασης αναφερόμενη στις δεκάδες ταξιδιωτικές εκπομπές που παρουσίασε στο παρελθόν αλλά και στην προσωπική της ζωή.
Υπήρξαν στιγμές που κινδύνεψε κάνοντας τα ταξίδια της: "Το ταξίδι ήταν μέσα στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία, απ' όταν ήμουν πολύ μωρό υπήρχε μετακίνηση. Η μεγάλη αλλαγή με τα ταξίδια τα μακρινά προέκυψε μέσα από το "Ταξιδεύοντας". Νομίζω ότι αυτές οι εκπομπές είχαν μία αυθεντικότητα πάντα γιατί ήταν αληθινές εκπομπές ο οποίος ανακάλυπτε έναν τόπο. Όταν ταξιδεύεις δεν αντιλαμβάνεσαι ακριβώς ότι κινδυνεύεις. Όταν είχα πάει στην Κούβα ήμουν πολύ πιεσμένη, όχι λόγω Κούβας. Πραγματικό κίνδυνο βιώσαμε σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν. Βρεθήκαμε σε μέρη που λίγες μέρες πριν ή λίγες ημέρες μετά έγιναν σοβαρά πράγματα. Όταν βρίσκεσαι σε έναν τόπο δεν το καταλαβαίνεις. Βρεθήκαμε σε τόπους επικίνδυνους αλλά δεν έγινε κάτι. Μεταξύ μας, εάν φοβάσαι δεν κάνεις αυτήν τη δουλειά".
Η Μάγια Τσόκλη μίλησε ανοιχτά για τις απώλεια που τη συγκλόνισαν, εκείνη της μητέρας της. Η ίδια μεγάλωσε με τη θεία της: "Τα παιδιά είναι εύπλαστα. Η θεία μου, που έγινε μητέρα μου, μου είπε πως όταν έμαθα ότι πέθανε η μητέρα μου, κάποιους μήνες αργότερα που μου το ανακοίνωσε ο πατέρας μου, της είπα "να σε φωνάζω μαμά;". Εκείνη μου απάντησε "όπως αισθάνεσαι" αν και τελικά δεν τη φώναξα ποτέ μαμά. Οπότε, θέλω να πω, η αντίδραση είναι περίεργη με τα παιδιά. Προσπάθησα προφανώς να βρω αμέσως έναν τρόπο αλλά δεν μπορώ να πω πως ακριβώς αισθανόμουν γιατί δεν θυμάμαι. Μέχρι κάποια ηλικία θυμάμαι πως είχα γράψει και μια έκθεση στο σχολείο για την μαμά μου αλλά μετά μαθαίνεις να ζεις έτσι.Είναι σαν να με ρωτάνε πολλές φορές "πώς είναι να μην έχεις αδέλφια;" όπου λέω "δεν ξέρω". Αυτή ήταν η πραγματικότητα μου. Μεγαλώνοντας νομίζω πως δεν μου βρήκε κάποιος θρήνος, τώρα αν φωνάξουμε κανέναν ψυχίατρο να μας ξαπλώσει και του πούμε να μας διηγηθεί".
Και πρόσθεσε: "Όλα αυτά είναι τραύματα που ταυτόχρονα κάτι σου προσθέτουν στον χαρακτήρα σου. Με τον δύσκολο τρόπο αλλά λίγοι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κάποια τραύματα στη ζωή τους Κάθε οικογένεια έχει . H μητέρα μου έφυγε σε ηλικία 39 χρονών, δηλαδή πολύ μικρότερη από ότι είμαι εγώ τώρα και αυτό είναι ένα περίεργο πράγμα. Δηλαδή να έχεις στο μυαλό σου ότι ο γονιός σου θα μπορούσε να ήταν, αν όχι παιδί σου, μικρότερος σου. Όποιος φεύγει νέος είναι άδικο αλλά το αισθάνεσαι σαν μια πραγματικότητα".
Αναφερόμενη στον πατέρα της, τον γνωστό εικαστικό καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη και στη σχέση τους, η Μάγια Τσόκλη είπε: "Ο μπαμπάς μου δεν ήταν κανονικός μπαμπάς, δεν ξέρω τι θα πει κανονικός μπαμπάς. Δεν ήταν ο κλασικός μπαμπάς, ήταν δύσκολος, ο πήχης ήταν πάντα πολύ ψηλά. Καθυστέρησα να αντεπεξέλθω, καθυστέρησα να πιστέψω στον εαυτό μου, να πιστέψω ότι οι όποιες επιτυχίες μου είχαν να κάνουν με τα προσόντα μου και όχι με το επίθετό μου".