
Δεν μάσησε τα λόγια της η Ελεονώρα Μελέτη στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελένη Μενεγάκη, στην "Ελένη" της Παρασκευής.
Η παρουσιάστρια του Mega αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση που έκανε για τα "κακά παιδιά" της μικρής οθόνης, η οποία άνοιξε μία μεγάλη συζήτηση στις τηλεοπτικές εκπομπές.
Γιατί δεν δίνονται ονόματα στη δημοσιότητα; Η ίδια ανέφερε επί του θέματος: "Δεν θα στα πω τα ονόματα γιατί αν τα πω θα τσεπώσω δυο – τρεις αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση από τα "κακά παιδιά". Είναι τέτοιο το νομικό πλαίσιο που αφήνει παντελώς εκτεθειμένο οποιονδήποτε υφίσταται μία συμπεριφορά πέρα της αυταπόδεικτης. Αυταπόδεικτη συμπεριφορά δεν είναι όταν ο άλλος μιλάει άσχημα. Σου λέει "εγώ είμαι έτσι. Εσύ πρέπει να θωρακιστείς για να αντέξεις την πίεση της δουλειάς". Η πίεση της δουλειάς που λέμε όλοι είναι ένα χρυσό χάπι για να δικαιολογείς συμπεριφορές μέσα στον εργασιακό χώρο. Εφόσον δεν σε καλύπτει ο νόμος και δεν σε καλύπτουν οι άλλοι… Εγώ τα λέω δημόσια, εγώ τα κακά παιδιά τα έχω καρφώσει εκεί που πρέπει χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Αυτό είναι το πρόβλημα, όταν ένα κακό παιδί κουκουλώνεται από έναν προϊστάμενο, από μία διοίκηση, δεν μπορείς να κάνεις κάτι".
Η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε στη συνέχεια τη μεγάλη συναισθηματική ζημιά που της έκαναν τα "κακά παιδιά" της τηλεόρασης: "Το 2007 διαγνώστηκα με συναισθηματική κακοποίηση, με τη βούλα. Πήγα σε έναν ειδικό, ζήτησα βοήθεια, ένιωθα τελειωμένη, πάθαινα κρίσεις πανικού. Δεν είχα ξεμπερδέψει ακόμα από τον "Πρωινό Καφέ". Νόμιζα ότι έχω κατάθλιψη, μετά τις συνεδρίες με τον ειδικό μου είπε ότι έχω κάτι πιο σοβαρό, ύπουλο. Μου είπε ότι έχω υποστεί χρόνια συναισθηματική κακοποίηση από ανθρώπους του χώρου, που ό,τι και να μου λες, θα τους θεωρώ πάντα "κακά παιδιά". Το έχω πει κατά καιρούς σε συνέδρια που με καλούν να μιλήσω".
Και πρόσθεσε: "'Όταν σου μιλάνε άσχημα, απότομα, όταν σε θίγουν, όταν σε προσβάλλουν, όταν σε απορρίπτουν με πολύ έντονο τρόπο, όταν σε αποπαίρνουν, όταν σου φωνάζουν, όταν η συμπεριφορά ξεπερνά τα όρια της ηθικής, αυτό ονομάζεται συναισθηματική κακοποίηση. Εμπεριέχει μέσα τη λεκτική βία, ακόμα και η σιωπή τη δεδομένη στιγμή μπορεί να είναι συναισθητική κακοποίηση. Αυτό ο κόσμος δεν το ξέρει και δεν μπορεί να καταλάβει ότι όταν το αφεντικό πετάει τα κλασέρ από δω από εκεί, γίνεται κακοποιητικός εκείνη τη στιγμή" .
Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε στη συνέχεια: "'Όλοι λένε τα τελευταία χρόνια "Α, η Ελεονώρα που τα λέει έξω από τα δόντια". Ήμουν έτσι; Ήμουν το κοριτσάκι που καθόταν στη γωνία και έκανε μόκο τρία χρόνια ολόκληρα. Ήμουν το κοριτσάκι που μπούκωνε γιατί έτσι είναι όταν κάποιος ξεκινάει, δεν μπορείς να απαντήσεις κάτι για εκείνο. Μέχρι που έφτασα μέχρι εδώ".
Κάποιοι "της χρέωσαν" το γεγονός ότι στην αρχική τοποθέτησή της δεν μίλησε ονομαστικά: "Όποιος θέλει ονόματα, γιατί δεν βγαίνει να τα πει ο ίδιος; Όλοι λίγο πολύ τα ξέρουμε. Δεν έχουμε ζήσει όλοι τα ίδια στην τηλεόραση, κάποιοι υποθάλπτουν κιόλας τα κακά παιδιά".
Σε άλλο σημείο, η Ελεονώρα Μελέτη έκανε ένα σχόλιο για τα νούμερα τηλεθέασης και για τον τρόπο που αυτά αντιμετωπίζονται από τους ανθρώπους της τηλεόρασης.
"Το τέρας που λέγεται τηλεθέαση το ταΐζουμε όλοι μας. Ο χώρος μας είναι πολύ ανταγωνιστικός και μας αρέσει – δεν μας αρέσει, από τα νούμερα πορευόμαστε, από τα νούμερα αποφασίζουν τα κανάλια. Το λέω και εγώ που ακόμα δεν έχω το προσδοκούμενο αποτέλεσμα, δεν ντρέπομαι να το πω" είπε αρχικά.
Η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε στη συνέχεια όσον αφορά την "πορεία" της στυς πίνακες τηλεθέασης: "Είμαι πολύ χορτάτη από τηλεθέαση. Το πρόσημό μου αν κάτσεις και το μετρήσεις είναι πέρα του δέοντος θετικό. Είχα κάποιες δύσκολες χρονιές σαφώς αλλά μπορώ να μιλάω από την ασφάλεια ότι το πρόσημο είναι θετικό. Παλαιότερα ήμουν καβάλα στο άλογο αλλά πήγαινα σπίτι μου και έλεγα "Αυτό τώρα που το παίξαμε στην εκπομπή ήταν ωραίο;" και προβληματιζόμουν. Αυτό δεν το έχω πια γιατί με έκανε να αισθάνομαι άσχημα για τον εαυτό μου"