
Συνέντευξη στη Τζώρτζια Συρίχα για το περιοδικό "You" παραχώρησε ο Γιώργος Καραμίχος. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εποχή που πρωταγωνίστησε στο "Καφέ της Χαράς", μέσα από το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Αρχικά, ο Γιώργος Καραμίχος δεν αρνήθηκε το γεγονός ότι δέχτηκε ρατσιστική συμπεριφορά στο ξεκίνημά του στην υποκριτική λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης: "Έγραψαν σε μία κριτική ότι δεν μπορεί να έχει ταλέντο αφού είναι γοητευτικός και στη συνέχεια δέχτηκα ρατσισμό επειδή έκανα τηλεόραση".
Φτάνοντας λοιπόν στην εποχή του "Καφέ", ο Γιώργος Καραμίχος είπε: "Γινόταν χαμός. Αν και είχα παίξει μόνο σε επτά επεισόδια όλοι νόμιζαν ότι έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Μου πρότειναν να να με κάνουν εξώφυλλα σε περιοδικά, αλλά επειδή έπρεπε να ανοίξω λίγο παραπάνω το πουκάμισό μου και αρνήθηκα, δεν με έβαλαν στο εξώφυλλο. Εμένα μου αρέσει το κουμπωμένο πουκάμισο, το ανοίγω εκεί που θέλω και όταν θέλω. Δεν πούλησα ποτέ την προσωπική μου ζωή, ούτε και δέχτηκα χρήματα που μου έδιναν για να φωτογραφηθώ με τα παιδιά μου, αρνήθηκα να παίξω το "παιχνίδι" των παπαράτσι που με ρωτούσαν που θα φάω το βράδυ".
Μπορεί να "έπαιζε το παιχνίδι της δημοσιότητας" αλλά ο κόσμος και οι θαυμάστριες τον ακολουθούσαν φανατικά. "Δεν ταυτίστηκα ποτέ με αυτήν τη ματαιόδοξη πλευρά της δημοσιότητας. Η δημοσιότητα για μένα ήταν εμπόδιο, μου δημιούργησε μεν ευκολίες σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες και σε μαγαζιά για μία φιλική εξυπηρέτηση, αλλά είχε και μία φοβερή ανευλευθερία στο να μην μπορώ να απολαμβάνω τις ιδιωτικές μου στιγμές σε δημόσιο χώρο όπως ήθελα. Έρχονταν τότε οι θαυμάστριες στο Θέατρο Τέχνης και στο Εθνικό που ήμουν και, κρατώντας ανεξίτηλους μαρκαδόρους, ήθελαν να υπογράψω αυτόγραφα σε όποιο σημείο του σώματός τους μπορείς να φανταστείς ή έκαναν υστερίες και φώναζαν "αν δεν με φιλήσεις θα αυτοκτονήσω" και εγώ γελούσα".
Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι αναφορές στην επικαιρότητα και στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Ο Γιώργος Καραμίχος δήλωσε ότι από τύχη δεν βρέθηκε στο μοιραίο τρένο, καθώς ακύρωσε την επίσκεψη που ήθελε να κάνει στους γονείς του.
"Την Παρασκευή ήθελα να πάω στους γονείς μου στη Βέροια και θα γυρνούσα την Τρίτη που έγινε το δυστύχημα. Θα ήμουν στο προηγούμενο τρένο και έχω κάνει άπειρες φορές αυτήν τη διαδρομή. Το ότι εμπιστευόμαστε ανθρώπους που λένε ότι όλα είναι ασφαλή, καταχράζονται το δημόσιο χρήμα και δεν κάνουν τίποτα δείχνει ότι ζούμε σε μία κοινωνία όπου κάποιοι υποστηρίζουν ακόμα αυτές τις συμπεριφορές, που τις ανεχόμαστε και τελικά αποδεικνύεται ότι ζούμε τυχαία" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καραμίχος.