
Στον Κώστα Τσουρό παραχώρησε συνένεντευξη ο Γιώργος Καπουτζίδης το μεσημέρι του Σαββάτου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τηλεοπτικές του επιτυχίες, την πολιτική ορθότητα, τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία με αφορμή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.
"Δεν έχω ποτέ σιγουριά, είμαι πάντοτε επιφυλακτικός, προσεκτικός και είμαι πάντοτε με χαμηλά το κεφάλι. Αν είχα αυτή την αντίληψη, μετά το Παρά πέντε θα καθόμουν να γράψω κι άλλο έργο. Μου πήρε 7 χρόνια να βρω το θάρρος ότι έχω να πω κάτι που να είναι σημαντικό και θα το πω. Μετά την επιτυχία του Παρά πέντε ένιωσα ότι πρέπει να μου δουν τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη. Ήταν η πιο κουραστική περίοδος της ζωής μου.Ήμουν εξαντλημένος σωματικά και ψυχικά. Ένιωσα ότι πρέπει να αναμετρηθώ με αυτό που είχα κάνει και αυτό είναι λάθος, δεν χρειάζεται να μετριέσαι με τίποτα. Τώρα ξέρω δεν υπάρχει περίπτωση να αναμετρηθείς, πως αυτό που έγινε με το Παρά πέντε δεν γίνεται, τι να βγει που να κάνει 66%;", είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.
"Έχω αδικηθεί, προσπαθούμε τις διακρίσεις που υπάρχουν στην κοινωνία να τις εξομαλύνουμε. Οποιοδήποτε παιδί έχει μεγαλώσει κάτω από το καθεστώς μίας διάκρισης, όποια κι αν είναι αυτή, φυσικά και έχει περάσει δύσκολα. Φυσικά και έχει αδικηθεί. Αυτό που γίνεται είναι ότι άνθρωποι που έχουν περάσει δύσκολα μιλάνε προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η διάκριση. Δεν πρέπει να το φοβηθούμε αυτό. Σας ακούω που λέτε "πολιτική ορθότητα” και το λέτε σαν να είναι βρισιά. Η πολιτική ορθότητα δεν είναι βρισιά και κάτι που πρέπει να φοβόμαστε. Έχει έρθει για να μας βοηθήσει να συμπεριφερθούμε καλύτερα ο ένας στον άλλον. Είναι ένα εργαλείο που εάν χρησιμοποιηθεί σωστά δεν θα φτάσουμε στο άλλο άκρο. Έχω δει δηλώσεις τρομακτικές δηλώσεις και έχω φρίξει, προσέθεσε.
"Είναι πολύ προβληματικό όταν μιλάει κάποιος και λέμε "λέει την άποψή του”. Η άποψη πρέπει να εμπεριέχει γνώση, αλλιώς η άποψή σου είναι από κούφια έως ασήμαντη. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που διεκδικούν τη γονεϊκότητα. Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση που εκφέρουν την άποψή τους, που συνήθως είναι συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και δεν έχουν πάει ούτε μία φορά να δουν μία οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει μαζί τους και δεν έχουν δει το παιδί. Μου φαίνεται αδιανότητο. Και όταν το κάνει πολιτικός είναι επικίνδυνο. Αν θέλει ας ψηφίσει "όχι”, αλλά πρώτα πρέπει να δει ποιους γονείς θέλει να απορρίψει και να δει αυτά τα παιδιά. Μιλάω με σιγουριά γιατί έχω μία γνώση που δεν είχα. Έχω γνωρίσει αυτές τις οικογένειες. Δεν έγιναν γονείς επειδή ο παππούς θέλει εγγονάκια! Είναι φοβερά συνειδητοποιημένη η απόφασή τους να γίνουν γονείς και μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία γνωρίζοντας όταν θα δυσκολευτούν και ότι η Πολιτεία δεν θα τους στηρίξει. Όλη η προσπάθεια αυτών των γονέων είναι να φτιάξουν ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια της Πολιτείας. Αυτές οι μαμάδες και αυτοί οι μπαμπάδες, το πρόβλημα που θεωρείς ότι θα έχουν, το έχουν αντιμετωπίσει φτιάχνοντας ένα υγιές περιβάλλον για τα παιδιά τους", ανέφερε.
"Τι πιο απλό για τον γάμο των ομόφυλων; Θα παντρευτεί αυτός που θέλει να παντρευτεί. Όπως όλοι οι στρέιτ δεν παντρεύονται, ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει και να αποφασίσει πώς θα κάνει τη ζωή του. Εσένα τι σε κόφτει; Λένε για την πυρηνική οικογένεια, ότι κινδύνευσε. Θα ήθελα να ξέρω αν κινδύνευσε σε άλλες χώρες μετά το σύμφωνο συμβίωσης. Μάθαμε τίποτα, πώς κινδύνευσε η πυρηνική οικογένεια στον Καναδά;. Λέγανε όλοι ότι θα κινδυνεύσει ο γάμος. Κινδύνευσε επειδή δύο ομοφυλόφιλοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης; Οι στρέιτ φίλοι μου χώρισαν από απιστία. Δεν ήρθε κανείς να μου πει ότι "παντρεύτηκαν κάτι ομοφυλόφιλοι απέναντι και αυτό κλόνισε τον γάμο μας”. Από τι να κινδυνεύει ο γάμος; Η ελληνική οικογένεια έχει πολλές μορφές", είπε αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
"Δεν είναι ότι κρυβόμουν αλλά και ο άλλος δεν ήξερε πώς να με προσεγγίσει πριν και τη συζήτηση την πήγαινε μέχρι ένα μέρος που πίστευε ότι θα αισθανόμουν άνετα. Στη ζωή μας μπορούμε να είμαστε μόνο ένα πράγμα, ο εαυτός μας. Η σεξουαλικότητα είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας, όπως οι γονείς μας και η καταγωγή μας. Δυσκολευόμουν, δεν μπορούσα να μιλήσω. Στην αυλή του σχολείου που να το επικοινωνήσω; Με αγωνία προσπαθούσα να βρω 10 λεπτά που θα σταθώ στο διάλειμμα, σε ποια παρέα να κολλήσω μόνος ως ακροατής, δεν μπορούσα να μοιραστώ κάτι. Μόνα τους μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά, ή κάποτε έτσι μεγάλωναν. Πιστεύω ότι τα πράγματα γίνονται καλύτερα", είπε κλείνοντας.