
Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής "Πρωίαν σε είδον” βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Μεταξύ άλλων ο γνωστός δημιουργός παραχώρησε μία συνέντευξη στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε ζητήματα που άπτονται της ζωής του αλλά και της επικαιρότητας.
Αρχικά, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για το ατύχημα που είχε: "Το αντιμετώπισα ψύχραιμα. Πέφτω, έχω σπάσει χέρι, πόδι, πονάω και μέσα σε όλα αυτά πήρα τη Μαριλού Κατσαφάδου να της πω να μην έρθει στην Αίγινα. Στην αρχή πόνεσα και μετά είπα ας συγκεντρωθώ. Ο πόνος με φοβίζει αλλά τελικά…".
Υπάρχουν ωστόσο στιγμές που χάνει την ψυχραιμία του: "Όταν με εκνευρίζει κάποιος χάνω την ψυχραιμία μου. Καταρχάς την ψυχραιμία μου τη χάνω όταν δεν είμαι στην Αίγινα, όταν είμαι εκεί νομίζω ότι είναι δύσκολο να τη χάσω. Κάποτε την έχανα περισσότερο, τώρα νομίζω ότι τη χάνω λιγότερο. Η αδικία, η ψευτιά, η υπονόμευση, η πονηριά, η αγένεια μπορούν να με κάνουν να χάσω την ψυχραιμία μου. Η βλακεία όχι, τη δικαιολογώ. Χάνω την ψυχραιμία μου όταν βλέπω μία πολύ κακή και ύπουλη πρόθεση από κάποιον, ότι θέλει να το παίξει πάρα πολύ καλός αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική".
Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στα ομοφοβικά σχόλια που έγιναν από τον Αχιλλέα Μπέο και όχι μόνο: "Με αυτό που βλέπουμε καταλήξαμε στο ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο, υπάρχουν δύο λογικές. Κάποιοι που πιστεύουν κάτι και κάποιοι που αρνούνται να καταλάβουν, Θα χρειαστεί ακόμα πολύς κόπος να τους εξηγήσουμε, έχουμε πολύ δρόμο. Νιώθω ότι αυτήν τη στιγμή δεν θα μπορούσα να είμαι κάτι άλλο και δεν με ενδιαφέρει να είμαι κάτι άλλο".
Αμέσως μετά, ο ίδιος εξήγησε τον δικό του λόγο που τον κρατά μακριά από τη συγγραφή: "Καμιά φορά μου λένε "σταμάτησες να γράφεις". Αυτήν τη στιγμή μου φαίνεται φοβερά -συγγνώμη που το λέω- ανούσιο να κάθομαι να γράψω κάτι το οποίο θα γυριστεί σε πέντε μήνες και θα φωτίζουμε μία σκηνή 4 ώρες για να παιχτεί κάτι σε ενάμιση χρόνο ενώ αυτήν τη στιγμή υπάρχει κόσμος που περνάει δύσκολα, υποφέρει και καθυβρίζεται. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να γράψω τίποτα, με ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή να εκφραστώ ως άνθρωπος. Και δεν είναι τυχαίο ότι έγραφα όταν δεν είχα τόλμη, τότε έκανα αστεία, ήθελα στην ουσία να με συμπαθήσετε, να σας κάνω να γελάσετε αλλά ήθελα να με συμπαθήσετε. Σκεφτόμουν ότι αν σας κάνω να γελάσετε, θα με συμπαθήσετε και κάπως θα με κατανοήσετε, κάπως θα με αποδεχτείτε. Αυτήν την πληγή κουβαλούσα. Ε τώρα πια όχι, δεν θέλω να σας κάνω να γελάσετε, θέλω να σας κάνω να σκεφτείτε, να αναλογιστείτε. Νιώθω ότι αυτό μας λείπει".
Σε άλλο σημείο, ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε ότι το ομοφοβικό ξέσπασμα του Αχιλλέα Μπέου στάθηκε αφορμή για να λύσει τις διαφορές του με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο: "Με αυτόν τον άνθρωπο μίλησα χθες και μου έστειλε ένα από τα πιο όμορφα, πιο ουσιαστικά και ειλικρινή μηνύματα που έχω λάβει. Για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο λέω και με συγκινεί. Εγώ το 2015 είχα αντιδράσει και είχα πει ότι την παγκόσμια ημέρα κατά του bullying -Είναι μία ιστορία που την ξέρει ο κόσμος, είναι από τα πιο γνωστά beef της ελληνικής τηλεόρασης- είχε καλεσμένο του τον Γιώργο Γεωργίου. Είχα εξηγήσει ότι "δεν πρέπει αυτός ο άνθρωπος, αυτήν την ημέρα, βγάλτον μία άλλη μέρα. Αυτήν την ημέρα είναι ευκαιρία να πούμε κάτι άλλο". Ήταν και η χρονιά που ψάχναμε ακόμα τον Γιακουμάκη, ήταν μία χρονιά που η Ελλάδά ήταν πολύ στα κάγκελα με το bullying. Είπα ότι ο Γιώργος Γεωργίου δεν ήταν η κατάλληλη επιλογή και μου έλεγε ότι πάω να περιορίσω την ελευθερία του λόγου, μετά έγινε και ένα άλλο σκηνικό". Του είπα "καταλαβαίνεις τι εννοούσα τότε;"".
Και πρόσθεσε: "Δεν είναι όλα ελευθερία λόγου, επειδή ήμασταν πολύ χαλαροί τότε όλα αυτά τα χρόνια και αφήναμε να ακουστούν αυτά τα πράγματα, φτάσαμε το 2023 να ακούγονται αυτά τα πράγματα σε μία πλατεία γεμάτη κόσμο με ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν και να είναι πανευτυχείς με τις βρισιές που ακούν. Αυτήν την ελευθερία λόγου θέλατε να υπερασπιστείτε τότε; Θέλω να πιστεύω πως όχι. Μου έστειλε μήνυμα ο Δημήτρης λοιπόν, δεν θα μεταφέρω το μήνυμά του, μπορώ να πω τι του είπα γιατί νιώθω ότι είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας".
Αρκετοί είναι εκείνοι που λένε πως "βαρέθηκαν να τον ακούν να μιλάει για τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας": "Δεν το δέχονται, μας βαρέθηκαν. "Δεν μας νοιάζει τι κάνετε στο κρεβάτι σας" λένε. Ωραία, εμένα όμως με νοιάζει τι κάνετε στις πλατείες σας. Με νοιάζει αν μαζεύεστε στις πλατείες σας για να βρίζετε ανθρώπους. Οπότε, μη συζητήσουμε για το κρεβάτι, ας συζητήσουμε για τις πλατείες σας" .