
Καλεσμένος της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου στο πλατό της εκπομπής "Στούντιο 4" βρέθηκε ο Δημήτρης Καπετανάκος.
Ο πρωταγωνιστής της σειράς "Κάνε ότι κοιμάσαι" θέλησε να δηλώσει αρχικά την ειλικρινή συμπαράστασή του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στη φονική σύγκρουση τρένων που συνέβη στα Τέμπη.
"Πραγματικά όλοι οι άνθρωποι ζούμε κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Έχουν ειπωθεί όλες οι λέξεις "ανείπωτη τραγωδία", "θλίψη". Την αλληλεγγύη μας και την ειλικρινή μας συμπαράσταση σε όλες τις οικογένειες" είπε.
Πριν την υποκριτική, ο Δημήτρης Καπετανάκος είχε πάει στις ειδικές δυνάμεις: "Μεγάλωσα σε ένα ποτάμι, ακόμα εκεί μένω, ήταν μία φυσική εξέλιξη. Νομίζω κανείς από τη γειτονιά μου δεν πήγε, δεν το είχαμε συζητήσει με τα παιδιά αλλά πολλά παιδιά που ξεκινήσαμε μαζί πρόσκοποι έγιναν και μόνιμοι στο στρατό, ήταν μία δεξαμενή λίγο… Δεν έμεινα πολύ, για δύο, τρία χρόνια πήγα αλλά κάπως μυήθηκα λίγο με αυτήν την περιπέτεια γιατί κάναμε ωραίες δραστηριότητες. Πήγα στις ειδικές δυνάμεις και είπα "Γεια σας, θέλω να έρθω". Περνάς εξετάσεις, δεν είναι εύκολο. Εκείνη την περίοδο εάν δεν ήσουν ικανός σου έλεγαν ότι δεν μπορείς. Είχα και άγνοια κινδύνου, τα κατάφερα αλλά το χάρηκα πάρα πολύ αλλά ήταν δύσκολα. Ήμουν έφεδρος αξιωματικός για 23 μήνες. Έχω υπηρετήσει συνολικά τρεις φορές. Είχα πάει άλλες δύο φορές για μετεκπαίδευση και είχε πολύ πλάκα γιατί μου είχε έρθει το χαρτί και έκανα πρόβες για παράσταση βαθιάς κουλτούρας. Τους λέω "Παιδιά εγώ φεύγω" και την επόμενη ημέρα έριχνα χειροβομβίδες στην άσκηση!".
Ο ίδιος δούλεψε "νύχτα", από την οποία ξέκοψε κάπως απότομα: "Δούλευα με τους γονείς που είχαν το μαγαζί. Εγώ φεύγω, πάω στον στρατό, κάποια στιγμή είχα να πάρω άδεια έξι μήνες. Γυρίζω, λέω στους γονείς μου "Μαμά, μπαμπά, δεν θα πάτε στο μαγαζί;". Αποφάσισαν να το κλείσουν γιατί είχαν κουραστεί πάρα πολύ. Ο πατέρας μου ήταν 42 χρόνια στη νύχτα και η μητέρα μου 27. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να το ξανανοίξω το μαγαζί, δεν είχε πουληθεί καν το μαγαζί για συναισθηματικούς λόγους, είχα τον εξοπλισμό. Είπα στον πατέρα μου ότι θα το ξανανοίξω, κλείσαμε ραντεβού και μου το ακύρωσε μισή ώρα πριν. "Δημήτρη, όχι, προχώρα. Κάνε κάτι άλλο" μου είπε και είχε πολύ δίκιο. Είναι μεγάλη σκλαβιά, δεν κάτσαμε ποτέ στο τραπέζι όλοι μαζί, δεν υπήρχαν αργίες, είναι σκληρή δουλειά. Είμαι πάρα πολύ ευαίσθητος με τους σερβιτόρους, γίνομαι ο κακός της παρέας. "Ελάτε, το έχουμε πιει το ποτό, θέλουν οι άνθρωποι να φύγουν" τους λέω. Η νύχτα με έμαθε πολλά πράγματα, πρέπει να είσαι έντιμος και να κάνεις τη δουλειά σου με αγάπη, ό,τι και να κάνεις. Σε μαθαίνει πολλά πράγματα και κακά. Γνώρισα ανθρώπους που με διαμόρφωσαν".
Ο Δημήτρης Καπετανάκος πέρασε λοιπόν από πολλούς κλάδους μέχρι να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει ηθοποιός. Η διαδρομή ήταν γεμάτη θυσίες, οι οποίες όμως άξιζαν τον κόπο.
"Μου λένε οι φίλοι μου "Έχεις κάνει μεγάλο αγώνα". Σίγουρα έχω δουλέψει σκληρά αλλά ήξερα ότι πρέπει να στηρίξω την επιλογή μου να γίνω ηθοποιός. Δεν βαρυγκόμησα ποτέ, ήξερα ότι δεν μπορεί να με στηρίξει -τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια- το θέατρο και η δουλειά αυτή. Οπότε επέλεξα να κάνω και άλλες δουλειές για να είμαι και άνετος, να είμαι σε δουλειές που ήξερα ότι θα μάθω πάρα πολλά πράγματα, αλλά δεν θα πληρωθώ. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχει τύχει ποτέ να μου πουν "Θα πληρωθείς" και δεν πληρώθηκα. Έχω συναναστραφεί με πολύ έντιμους ανθρώπους. Δουλειές που έκανα μικρός που δεν πήρα φράγκο, μου γέννησαν δουλειές με χρήματα και ήταν και παρακαταθήκη για τη δουλειά μου. Δεν ήθελα να επιστρέψω στη νύχτα για να συντηρήσω το όνειρό μου, δεν με συγκινούσε καθόλου. Δούλευα μετά σε εμπορικό κατάστημα, πήγαινα το πρωί ξεφόρτωνα τα φορτηγά και μετά φορούσα γραβάτα για να εξυπηρετήσω τον κόσμο. Θυμάμαι τότε σχεδόν ταυτόχρονα τότε μπήκα στη δραματική σχολή" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωταγωνιστής .