
Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος υποδέχτηκαν στο πλατό της εκπομπής "Στούντιο 4" τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη.
Ο γνωστός ηθοποιός παραχώρησε μία συνέντευξη στους παρουσιαστές της ΕΡΤ αναφερόμενος στην επαγγελματική και στην προσωπική του διαδρομή.
Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης δεν έκρυψε ότι τρομοκρατήθηκε λίγο όταν η Δανάη Μπάρκα, η "κόρη" του του ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με την τηλεόραση: "Εγώ τρόμαξα λίγο στην αρχή. Ακόμα και τώρα σκέφτομαι ότι αυτό που κάνει είναι τρομερό, το βρίσκω μεγάλη γενναιότητα. Κάναμε μία κουβέντα, της είπα: κάνε αυτό που νομίζεις, σου έχω εμπιστοσύνη, ξέρω τι καπνό φουμάρεις, βούτα και κολύμπα"".
Τι τον φόβισε; Ο ίδιος απάντησε πάνω σε αυτό: "Ξέρεις ότι είναι μία πολύ δύσκολη αρένα. Εσείς το ξέρετε πολύ καλά ότι είναι δύσκολο το πώς θα διαχειριστείς διάφορα θέματα και μάλιστα στην πρωινή ζώνη. Έχεις ένα κανάλι, έχεις ανθρώπους από πίσω σου που λένε τι πρέπει να γίνει, τι πρέπει να ειπωθεί και πώς. Πρέπει να έχεις τσαγανό για να βάζεις φρένο στα πράγματα που δεν θέλεις κόντρα στους νόμους της τηλεθέασης".
Η Δανάη Μπάρκα έχει δεχτεί προσωπικές επιθέσεις, τις οποίες και αντιμετώπισε: "Τη θαύμασα, γιατί είδα ότι αντιμετώπισε τα χτυπήματα δέχθηκε με πολλή γενναιότητα και με πολλή δύναμη. Εννοείται ότι είμαστε μια γροθιά, αλίμονο. Αν δεν είναι ασπίδα οι άνθρωποί σου, τα πρόσωπα που έχεις επιλέξει να περάσεις μια ζωή μαζί τους. Αυτοί είναι η προστασία σου και αυτοί για τους οποίους θα παλέψεις".
Σε άλλο σημείο, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης μίλησε για τα "Εγκλήματα" τη μαύρη κωμωδία του ΑΝΤ1 μέσα από την οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Η μεγάλη αυτή, σύμφωνα με όσα είπε, επηρέασε τη συμπεριφορά του: "Μερικές φορές όταν ζεις την επιτυχία σε πιάνει ένα μικρό άγχος, μπορεί να ξεφύγεις κιόλας. Εγώ ξέφυγα, ναι. Υπάρχει άνθρωπος που να μην ξεφύγει; Με την επιτυχία "σηκώνεσαι" ότι "είμαι εγώ και όχι άλλος". Ποτέ δεν το είχα ακριβώς έτσι αλλά πιάνεις τον εαυτό σου… Αναλογιζόμενος στιγμές παλιές, λέω "Άκου τώρα τι μαλ@κια έκανα εκεί", "πώς φέρθηκα", "τι είπα σε αυτόν τον άνθρωπο". Όλοι μας όμως το κάνουμε, είναι η ανθρώπινη φύση. Βλέπεις ανθρώπους που κάνουν τεράστια επιτυχία και σαλεύουν".
Από τα "Εγκλήματα" δεν έλειπαν οι εντάσεις: "Στα "Εγκλήματα" όλοι "ψηλώσαμε", ο καθένας με τον τρόπο του και ο καθένας με το χούι του. Δεν ήταν θέμα "ποιος ήταν ο πιο ψηλός", ήταν θέμα ανθρώπινων σχέσεων και ανθρώπινης φύσης. Υπήρξαν και εντάσεις, υπήρξαν και τσακωμοί αλλά αυτά είναι παραλειπόμενα μιας πολύ στενής σχέσης. Αυτό συμβαίνει και στα σπίτι και στους γάμους. Δεν είναι πάντα βέβαιο ότι θα βρεις τη λύση, περισσότερα είναι τα διαζύγια αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα!".
Εντάσεις υπήρξαν μάλιστα και στο θέατρο: "Παλιά εκνευριζόμουν όταν έβλεπα ότι ο άλλος πάει να με επισκιάσει. Παλιά εκνευριζόμουν και έχανα τον έλεγχο. Φυσικά μου έχει συμβεί, 42 χρόνια παίζω. Παλιά εκνευριζόμουν και έχανα το κέντρο μου, αυτό έκανε κακό. Αντιλήφθηκα μετά λοιπόν ότι αυτό κάνει εκατονταπλό κακό σε μένα, είπα ότι δεν πρέπει να το κάνω αυτό. Μπορεί να ήταν κάτι πολύ απλό αυτό που θα με εκνεύριζε, μπορεί να πας να πεις μία ατάκα και την ώρα που πας να την πεις ο άλλος να κάνει ψιλόβροχο για να τραβήξει τα βλέμματα. Πολλές φορές μου έχουν αλλάξει τα λόγια. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ευτυχώς εγώ δεν βρέθηκα σε ακραίες καταστάσεις".
Και πρόσθεσε πάνω σε αυτό: "Μου έχει τύχει να μου κάνει παρατήρηση ηθοποιός πάνω στη σκηνή σε έργο που είχα σκηνοθετήσει εγώ. "Έλα τώρα πάμε πιο γρήγορα" μου είπε την ώρα που παίζαμε. "Είσαι με τα καλά σου παιδί μου; Μου κάνεις παρατήρηση πάνω στη σκηνή;" του είπα μετά. Ο κόσμος δεν κατάλαβε κάτι".
Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης έχει χάσει φιλίες μέσα από τον χώρο του θεάματος: "Φυσικά μου έχουν χαλάσει φιλικές σχέσεις πάνω στη σκηνή, είναι απογοητευτικό πολύ. Φυσικά έχω χάσει κολλητούς, κοστίζει πολύ, είναι πολύ απογοητευτικό. Το ανακαλύπτεις και λες "τι θηρίο είναι ο άνθρωπος;" και "Ωχ, ελπίζω να μην φτάσω να το κάνω ποτέ αυτό".
Ο ίδιος δεν δίστασε να κάνει την αυτοκριτική του και παραδέχτηκε: "Έχω υπάρξει και εγώ άδικος αλλά νομίζω ότι δεν έχω υπάρξει ποτέ καταστροφικός για έναν άνθρωπο. Πολλές φορές αν έχω υπάρξει άδικος, το λέω κιόλας. Θέλω να είμαι δίκαιος με τα πράγματα. Μερικές φορές για να είσαι δίκαιος πρέπει να είσαι και σκληρός. Εάν θες να πεις τα πράγματα με το όνομά τους, πρέπει να πεις "Μην το κάνεις αυτό"".