
Το ευρύ κοινό έχει γνωρίσει τον Άγγελο Μπακόπουλο τα τελευταία χρόνια, σαν Culinary Director των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels, με τις βραβεύσεις από σημαντικούς θεσμούς όπως τα FNL Best Restaurant Awards και τους Χρυσούς Σκούφους να πιστοποιούν πως πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς. Ο ίδιος μιλά στο Esquire για το ξεκίνημά του στον χώρο, τις αναμνήσεις, τις δυσκολίες, το fine dining στην εποχή του κορονοϊού και το πόσο θα ήθελε να πιει μία μπύρα με τον Anthony Bourdain, ακούγοντας γαμάτες ιστορίες.
Κάθε αρχή και δύσκολη
Η ενασχόληση του Άγγελου Μπακόπουλου με τον κόσμο της γεύσης ξεκινά γύρω στα 15 του. Σαν έφηβος, ήταν ένα αρκετά άναρχο παιδί: "Όπως καταλαβαίνεις, η πορεία μου στο σχολείο δεν ήταν ακριβώς στρωμένη με δάφνες. Αποφάσισα να μπω σε μία σχολή μαγειρικής ίσως και λίγο γιατί πίστευα πως δεν θα είχα άλλες επιλογές στο μέλλον μου" αναφέρει ο ίδιος. Είχε όμως κάτι πολύ σημαντικό σαν εφόδιο. Η μητέρα του μαγείρευε συνεχώς, κάτι που συνεχίζει μέχρι σήμερα, ούσα καταπληκτική μαγείρισσα.