
Τον Νότη Χριστοδούλου υποδέχτηκε στο πλατό της εκπομπής "The 2night show" ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο νικητής του "Fame Story 1" παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον παρουσιαστή του ΑΝΤ1 κατά την οποία αναφέρθηκε στην απόφασή του να αφήσει πίσω το τραγούδι.
Ο ίδιος εξομολογήθηκε σημεία της σχέσης του με τους γονείς του, ενώ μοιράστηκε και όσα έζησε στην προσπάθειά του να τον αποδεχτούν για τη σεξουαλική του ταυτότητα, γι' αυτό που είναι.
Αρχικά, το τέλος της πίστας ήρθε για εκείνον όταν ένα αγαπημένο του πρόσωπο του δήλωσε πως δεν είναι υπερήφανος για εκείνον:"Δεν μου άρεσε το πλαίσιο ότι σηκώνομαι και δουλεύω στη νύχτα ότι με έβαζαν να τραγουδάω λαϊκά. Εγώ έβγαινα και έλεγα τα λαϊκά στα ρωσικά. Είδα 3.000 κόσμο να κρατά την κοιλιά του από τα γέλια, λέω αυτό μ' αρέσει, στον μαγαζάτορα δεν άρεσε πολύ.
Για να βγω στην πίστα αναγκαζόμουν και έπινα, πάρα πολύ άσχημη συνήθεια, επειδή δεν άντεχα. Ήρθε ο ξάδερφός μου στο καμαρίνι και μου είπε "Παλιά ήμουν πολύ υπερήφανος για σένα τώρα στεναχωριέμαι".
Την επόμενη ημέρα παραιτήθηκα μέσα από μια φιλική συζήτηση.Τελικά δεν ήταν αυτός ο χώρος που ήθελα να εκφραστώ, ίσως έκανα λάθος, δεν ήταν ο χώρος μου εκεί , δεν είχα αυτά τα ακούσματα σαν άνθρωπος. Δεν θέλω να τη χωρίσω τη μουσική, η μουσική είναι μία, εγώ άκουγα λίγο πιο έντεχνο, έτσι είχα μεγαλώσει".
Περνώντας στην πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό "ΟΚ!" στην οποία μιλά ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν θα την έδινε αν η μητέρα του βρισκόταν στη ζωή.
"Αν η μητέρα μου ήταν εν ζωή δεν θα την έκανα αυτή τη συνέντευξη. Είχα πάει σε μια συνέντευξη το 2008 και η δημοσιογράφος με ρώτησε "Ακούγεται στον χώρο ότι είσαι ομοφυλόφιλος" δεν έφυγα, όχι… Αν ζούσε δεν θα δημοσιοποιούσα στοιχεία της προσωπικής μου ζωής.
Όταν έφτασα 25 χρόνων ένιωσα την ανάγκη να πω στη μητέρα μου "Ξέρεις έχω βρει αυτόν τον άνθρωπο, ζω το ιδανικό". Επειδή κουβαλούσε τον τρόπο που τη γαλούχησε η δίκη της μητέρα, ήθελε δουλειά μέσα της. Δεν θέλω να θίξω κανέναν γονέα, ο γονέας οφείλει να είναι δίπλα στο παιδί του. Το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να συμβαδίσει με τη φύση του παιδιού του. Μου είπε "Σε ευχαριστώ που μου το είπες, εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ, κάνω ότι το ξεχνάω"" είπε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Με τον πατέρα του δεν ανέπτυξαν ποτέ σχέσεις: "Οι γονείς μου είχαν χωρίσει από τη μέρα που γεννήθηκα, τον πατέρα μου τον έχω δει μια φορά στα 18 μου. Ήθελε να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, να ζήσει ελεύθερος. Ήμουν στεναχωρημένος, τώρα πλέον δεν το επικροτώ. Έχει φύγει από τη ζωή. Τον γνώρισα δυο φορές, δύο συναντήσεις είχαμε. Μου είπε τις δικές του ανημπόριες, του βάζω "Χ".
Θα προτιμούσα χίλιες φορές να έχω έναν πατέρα ομοφυλόφιλο, έναν πατέρα που θα με αγαπούσε και θα με στήριζε. Αν πάρουμε όλη την πορεία μου, σε όλη τη ζωή μου έφευγα απ ό,τι έκανα γιατί είχα ανάγκη επιβεβαίωσης. Το ζητούμενο ήταν να με αποδεχτεί έτσι όπως είμαι και να σταθεί δίπλα μου".
Η "αγκαλιά" δεν ήρθε ούτε από το σχολικό περιβάλλον: "Είμαι παιδί αυτού του χλευασμού. Θυμάμαι ότι περίμενα όταν τελείωνα το σχολείο να περάσει ένα 20λεπτο, να έρθει να με πάρει η θεία μου 20 λεπτά αργότερα, για να μη συναντηθώ στην πόρτα με τα παιδιά που με κορόιδευαν. Μετά τη συνέντευξη με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν συγγνώμη. Με έβριζαν, με χλεύαζαν "Η αδελφή", "Η συκιά ο Νότης". Οι άνθρωποι είναι ομοφοβικοί επειδή είναι απαίδευτοι".
Ο ίδιος αποκάλυψε πως κατά τις τελευταίες του στιγμές με τη μητέρα του, εκείνη προσπάθησε με τον δικό της τρόπο να τον αγκαλιάσει: "Με το που πέθανε η μητέρα μου ένιωσα μια τεράστια θλίψη και έναν τεράστιο θυμό, ότι αυτός ο άνθρωπος δεν με αποδέχτηκε ποτέ. Όλος ο άξονας της ύπαρξής μου ήταν η μητέρα μου. Ενώ δέκα χρόνια δεν με αποδέχτηκε ,τα τελευταία λόγια που άκουσα από την μητέρα μου ήταν τα εξής: "Μπορείς να μου πάρεις τηλέφωνο τον φίλο σου;". Της είπα "Έλα ρε μαμά, τι λες τώρα". Πήγα να κάνω ένα μπάνιο στο σπίτι μου, στον δρόμο έμαθα ότι έπαθε ανακοπή. Στο τέλος της ήρθε η αποδοχή της. Δεν έχω θυμό τώρα, είχα τότε".
Αυτό ωστόσο, δεν έχει σβήσει από τη μνήμη του μία φράση που του έκοψε τα φτερά: "Μεγάλωσα με μια φράση από μικρός… Αγαπούσα το μπαλέτο, το μεγαλύτερο απωθημένο μου ήταν αυτό, η μητέρα μου έβλεπε ότι έχω κλίση, της έλεγαν ότι το παιδί έχει ταλέντο πρέπει να ασχοληθεί. Η μητέρα μου έλεγε "Όχι, το παιδί μου δεν θέλω να γίνει ούτε κλέφτης ούτε π@ύστης, και στον χορό θα μου βγει gay". Μεγάλωσα με αυτή τη φράση".