
Συνέντευξη στο "Πάμε Δανάη” και τη Δέσποινα Καμπούρη παραχώρησε ο Αντίνοος Αλμπάνης και μίλησε μεταξύ άλλων για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
Αρχικά αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στη σειρά "Ο Δάσκαλος” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, λέγοντας: "Στη σειρά υποδύομαι έναν από τους γιατρούς του νησιού και έχω μια προσωπική ιστορία από το καστ. Ο Χριστόφορος είναι στην καλύτερη φάση του και συγγραφικά και σκηνοθετικά και ερμηνευτικά".
Για την Χάρις Αλεξίου και τη συνεργασία τους, είπε: "Είχαμε κοινές λήψεις με την Χαρούλα και ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Η Χαρούλα είναι ένας θρύλος για την Ελλάδα. Ήταν ήρεμη, δοτική και έκανε τη δουλειά σαν να τη γνώριζε πολλά χρόνια".
Μιλώντας για τον καρκίνο και την περιπέτεια του, είπε: "Θα ξαναμιλούσα ανοιχτά για το θέμα της υγείας μου. 1000 φορές, ναι, θα το ξανάκανα. Η αγάπη που παίρνεις δεν συγκρίνεται με τίποτα. Όταν ακούς από το στόμα του γιατρού πως έχεις καρκίνο, νομίζω πως είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορεί να ακούσει ένας άνθρωπος. Είναι η στιγμή που λες, "τώρα τι;". Δεν ξέρεις αν αυτό το πράγμα θα πάει καλά ή δεν θα πάει. Πως θα είναι η ζωή, αν θα υπάρχει ζωή. Μου είχαν πει ότι είναι από τις περιπτώσεις των καρκίνων που είναι θεραπεύσιμος, στο στάδιο στο οποίο ήμουν εγώ ευτυχώς ήταν διαχειρίσιμο οπότε ήταν όλα υπέρ μου. Θα πρέπει να κλείσω μια πενταετία για να πω ότι κάπως ηρεμώ και αυτό με αγχώνει πολύ. Κάθε πρωί που ξυπνάω όμως και νιώθω καλά, νιώθω όμορφα"
Για το ελληνικό κίνημα του #metoo, δήλωσε: "Δεν θεωρώ ότι όσα ακούστηκαν γύρω από το θέμα του #MeToo πλήγωσαν τον χώρο μας. Το θέατρο υπάρχει πάρα πολλά χρόνια και δε νομίζω ότι μπορεί να πληγεί από κανένα σκάνδαλο. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να κοιτάξουμε λίγο και τους εαυτούς μας στον καθρέφτη γιατί κακά τα ψέματα, δεν είμαστε όλοι τα καλύτερα παιδιά. Εύχομαι και ελπίζω αυτό το κίνημα να απλωθεί σε όλα τα επαγγέλματα".
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο ξέσπασμα του με αφορμή τα σχόλια του Βαλάντη στο Survivor. "Έτυχε να είμαι στο σπίτι και να παίζει το Survivor. Κάποια στιγμή είδα την κοπέλα στην οποία αναφερόταν ο εν λόγω κύριος να κλαίει με αναφιλητά. Προσπαθούσα να καταλάβω τι είχε γίνει και όταν κατάλαβα θύμωσα τόσο πολύ που έπιασα τον εαυτό μου να μην μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Ο τρόπος που της μίλησε ήταν ταπεινωτικός. Ήθελε να της πει κάτι άλλο και χρησιμοποίησε το θέμα της αρρώστιας της. Πρέπει να είναι σαφές στον κόσμο. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε την αρρώστια για ξεφτιλίσουμε και να ταπεινώσουμε κανέναν. Αυτό πρέπει να τελειώσει" είπε χαρακτηριστικά.