
Ο Βασίλης Καλλίδης παραχώρησε την Πέμπτη στην κάμερα του Open και την εκπομπή "Εμείς" με την Ίνα Ταράντου, μία συνέντευξη στην οποία μίλησε για την καριέρα του και τα πράγματα που θα ήθελε να κάνει, για την Ελένη Μενεγάκη αλλά και για την πρόσφατη απώλεια του πατέρα του.
Ο αγαπημένος σεφ θυμήθηκε την πρώτη του μέρα στη σχολή μαγειρικής λέγοντας: "Στην αρχή σοκαρίστηκα με αυτά που είδα. Δεν ήταν trendy, δεν υπήρχαν τότε τατουάζ, ούτε Instagram, ούτε τα ωραία εστιατόρια ούτε οι εκπομπές μαγειρικής…'Ηταν πολύ άγριος κόσμος".
Στην συνέχεια ο Βασίλης Καλλίδης μίλησε για τα ριάλιτι μαγειρικής και ανέφερε πως θα έπαιρνε μέρος, "υποθετικά μιλώντας", "…σ'ενα ριάλιτι που θα ήταν πολύ hardcore μαγειρική" καθώς όπως εξήγησε "Βλέπω κάτι ριάλιτι μαγειρικής στην Αμερική που είναι πολύ της λεπτομέρειας το φαγητό. Αυτό μου αρέσει πάρα πολύ γιατί μου αρέσει και η γνώση. Το θέμα δεν είναι να βγεις από το ριάλιτι για να γίνεις influencer, na "ανεβάζεις" το σαμπουάν ή το μαχαίρι το πυρωμένο. Το θέμα είναι να γουστάρεις την μαγειρική, αν την γουστάρεις πήγαινε σε 10 ριάλιτι".
Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ελένη Μενεγάκη και για το πώς ήταν η πρώτη τους συνάντηση, η οποία κράτησε λίγα λεπτά σχολιάζοντας πως "Η Ελένη είναι μπαμ μπαμ. Είναι σταράτη. Είναι ντόμπρα".
Ο ίδιος αναφέρθηκε και για στην απώλεια του πατέρα του λέγοντας πως: "Από τον πατέρα μου κρατάω τις συνταγές του και την διάθεση για εξερεύνηση – Όπως όλοι όσοι έχουν χάσει γονιό ξέρουν ότι είναι δύσκολα".
Τέλος μίλησε για την πρώτη του τηλεοπτική εμπειρία, η οποία ήταν αρκετά "επεισοδιακή", καθώς όπως αποκάλυψε: "Στην πρεμιέρα θα έκανα έναν μουσακά. Μια φίλη μου, μου είπε "Θα σε πάω εγώ, άσε τα ταξί",αφού εγώ δεν οδηγώ. Εγώ με τον ζεστό τον μουσακά 7 η ώρα το πρωί στα γόνατα. Παίρνουμε την Αττική οδό κι αρχίζει η φίλη μου να μου λέει "Μια φορά στην Ινδία…", (γιατί η φίλη μου ζούσε στην Ινδία) και φύγαμε και φτάσαμε όχι στο αεροδρόμιο, νομίζω φτάσαμε στη Χίο. Έπεφτε σήμα εκπομπής, πρεμιέρα εκπομπής κι εγώ έτρεχα στα σκαλοπάτια στα στούντιο".